Sukarwoodin talviterveiset

04.12.2017

Mediatyöläisemme Niki Balilla

Lähdin pari viikkoa sitten Balin lämpöön Suomen syksyä karkuun. Täällä olisi tarkoitus viettää vielä muutama päivä, jonka jälkeen matka jatkuu Australiaan ihmettelemään kenguruita. Tulivuoren purkaus on aiheuttanut pienen kaaoksen lentoliikenteeseen ja tällä hetkellä jännitämmekin, että jatkuuko Balilla olomme arvioitua pidempään. Täällä ollessa on taas oppinut arvostamaan puhdasta luontoa ja sen pitämistä puhtaana jatkossakin. Näin sadekauden aikaan rannoille ajautuneet muoviroskat pistävät miettimään myös omia kulutustottumuksia, etenkin kun juomaveden joutuu ostamaan muovipulloissa.

Lämpöä, seikkailuja ja mahtavia maisemia kuitenkin riittää, ja niitä täältä tultiin etsimäänkin 🙂

– Niki, mediatyöläinen

 

 

Wood vibes Pop-Up shop esittelee kuinka puu jalostuu muotoilulla

Wood Vibes Pop-Up -kauppaamme olemme valinneet monipuolisen joukon vastuullisia suomalaisia yrityksiä. Heidän tuotteissaan yhdistyvät puu ja muotoilu upealla tavalla. Tuotteet on tehty pitkälti käsityönä. Mukana ovat: Laatikkokauppa, Leksan Lastu, Suomen Voimistelutuote, Upwood Design ja Woobs & Fellows.

Tervetuloa tutustumaan, tekemään vastuullisia ostoksia sekä juttelemaan hetki vaikkapa vastuullisesta kuluttamisesta ja yritystoiminnasta.

Wood Vibes Pop-Up Shop, Yliopistonkatu 19, Jyväskylä

Avoinna tiistaina ja torstaina klo 12-18
sekä lauantaina (9. ja 16.12.) klo 11-15

 

 

Ajatuksia kuluttamisesta

Black Friday oli hyvä päivä pohtia hieman kuluttamista. USA:sta meille rantautunut kulutusjuhla houkuttelee runsailla tarjouksillaan ostamaan jopa yli oman tarpeen. Toisille se puolestaan aiheuttaa voimakkaan vastareaktion ja päätöksen olla, ainakin tänään, ostamatta yhtään mitään.

Kuluttaminen voi myös olla vastuullista. Ostamalla ainoastaan todelliseen tarpeeseen, on hyvä alku. Tärkeää on myös pohtia, mitä ostaa. Tuotteen valmistuksen vastuullisuus, aina materiaalin tuotannosta alkaen, tuotantomenetelmät, työolot, tuotteen logistiikka ym. tulisi arvioida ennen ostopäätöstä.

Me olemme tehneet parhaamme auttaaksemme asiakkaitamme tässä vaativassa tehtävässä. Kaikki Sukarwood-tuotteet valmistetaan kotimaisista materiaaleista. Ne suunnitellaan ja valmistetaan 100% Suomessa. Lisäksi ne ovat uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä ja suurelta osin jopa maatuvia.

Nina Poranen,
yrittäjä, toimitusjohtaja

p.s. Tiesitkö, että Black Friday-nimitys on peräisin 1960-luvun Philadelphiasta. Eräs paikallinen poliisilaitos alkoi kutsua kiiitospäivän jälkeistä päivää mustaksi, johtuen vilkkaasta liikenteestä, joka työllisti poliisia hyvin paljon.

Luonnon kannalta kestäviä ratkaisuja

 

Keskisuomalaisen Yritykset ja työelämä -liitteessä (ma 28.11., s. 16-17) oli hieno juttu Sukarwoodista.  ”Toivottavasti voimme omalla pienellä esimerkillämme innostaa muitakin etsimään osaavia kumppaneita ja lähtemään rohkeasti tekemään unelmistaan totta”, yrittäjä Nina Poranen kannustaa.

Lue koko juttu täältä: https://www.sukarwood.fi/blog/luonnon-kannalta-kestavia-ratkaisuja/

 

Voiko hyvää omatuntoa ostaa?

Modernisti kodikas -blogin Kerttu kävi tutustumassa tuotteisiimme ja on tuonut ne upeasti esiin blogissaan. Lue tästä, kuinka voit omilla sisustusvalinnoillasikin olla luomassa kestävää ja merkityksellistä tulevaisuutta: https://www.idealista.fi/modernistikodikas/2017/11/25/voiko-hyvaa-omatuntoa-ostaa/

 

 

Itsenäisyyspäivän juhlatunnelmissa

 

Sellusta voidaan valmistaa myös juhla-asusteita, jotka kelpaavat vaikkapa presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Nämä kuvassa näkyvät asusteet saivat kunnian olla mukana 2016 vuoden Linnan juhlissa Sukarwood-yrittäjä Nina Porasen ja miehensä, Spinnova Oy:n toimitusjohtajan, Janne Porasen kantamina.

 

 

Tänä vuonna saamme juhlia 100-vuotiasta Suomea. Ollan ylpeitä itsenäisyydestämme, puhtaasta luonnosta ja periksiantamattomasta suomalaisesta sisusta!

Hyvää itsenäisyyspäivää!

 

 

Piditkö lukemastasi? Vinkkaa tästä muille: