Askartelu

Askarrellaan yhdessä ekologisista materiaaleista

Yrityksemme lähti liikkeelle halusta tarjota aivan uudenlaisia askartelukokemuksia lapsille, nuorille ja aikuisille, sekä tutustuttaa heitä selluun askartelumateriaalina.

 

 

Ensimmäiset kokeilut päiväkodissa


Ajatusta kokeiltiin käytännössä jo ennen yrityksen perustamista, keväällä 2015. Päiväkoti Löytöretki Muuramessa oli ensimmäinen yhteistyökumppanimme. Siellä kaikki 3-6 vuotiaat lapset pääsivät kokeilemaan sellusta valmistettua askartelumassaa ja luomaan siitä upeita koristeita kotoa löytyvillä piparimuoteilla ja siivilöillä.

 

 

Askartelua Toukofesteillä


Myös Jyväskylän Hippoksella samana keväänä järjestetty Toukofest-tapahtuma antoi mahdollisuuden kokeilla selluaskartelua ja elämyksellisen taiteen tekemistä. Jopa yläasteikäiset nuoret innostuivat tutustumaan selluun ja tekemään sillä taidetta. He saivat kastaa valkoiset sellumassasta tehdyt ”lumipallot”  haluamiinsa väreihin, ja heittää ne seinälle kiinnitettyyn sellulevyyn. Aika upeaa jälkeä syntyi.

 

Rohkeasti eteenpäin


Näiden ensimmäisten kokeilujen perusteella saadut palautteet rohkaisivat meitä perustamaan Sellusta Finland Oy:n heinäkuussa 2015. Nyt vajaassa kahdessa vuodessa yli 3000 lasta ja nuorta on askarrellut meidän materiaaleillamme erilaisissa tapahtumissa (esim. Metsämessut ja Biotalouden yö Heurekassa) ja järjestetyissä tutustumisissa.

Pilotointiprojektit Jyväskylässä


Syksyn 2016 ja kevään 2017 aikana yhteensä noin 1200 päiväkoti-yläkouluikäistä lasta oli mukana meidän ja Jyväskylän kaupungin yhteisessä pilotointiprojektissa sellun tuomiseksi monialaisen varhaisopetuksen ja perusopetuksen materiaaliksi. Projektissa olivat mukana Huhtasuon päiväkoti, Huhtasuon yhtenäiskoulu, Säynätsalon päiväkoti, Säynätsalon alakoulu ja Lehtisaaren koulu.

Askarrellaan yhdessä


Pölyttömät ja myrkyttömät askartelumateriaalimme sopivat aivan kaikille. Materiaaleissa yhdistyvät myös kierrätettävyys ja uudelleenkäyttö.

 

Materiaalit sopivat täydellisesti käytettäväksi esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa tai ikääntyneiden palvelutaloissa.

 

Ota meihin yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut sellun parissa askartelusta.