Meistä

Luontoystävällisiä tuotteita sellusta

Alussa oli ajatus siitä, että sellu pitäisi saada paitsi lasten, myös aikuisten, muotoilijoiden, opettajien, käsityöläisten käsiin ja tutustuttavaksi. Metsäteollisuudessa sen käyttö hiottiin ja optimoitiin paperin ja kartongin valmistusta palvelemaan. Mitä kaikkea siitä syntyisikään metsäteollisuuden ulkopuolelta tulevien ihmisten käsissä?

 

Sellusta muotoilemalla


Sellumassa näyttää ihanalta. Se tuntuu käsissä pehmeältä. Sitä voi puristella kämmenissä, survoa ja hämmennellä. Se ei pölise, tahraa, eikä vaadi kaverikseen liimaa tai liistereitä. Sovittamalla sen kosteus oikeaksi, saa siitä muotoiltua kuutioita ja palloja tai koristeellista paperia. Ottamalla avuksi piparkakkumuotin, saa siitä aikaan vaikkapa joulukuusen koristeita. Päällystämällä ilmapallon, muotoutuu siitä meteoriitin kaltainen valaisin. Omien kokeilujen kautta syntyneet ideat testattiin päiväkodissa lasten kanssa. Ihastuttiin enemmän, opittiin ja innostuttiin lisää.

Voimaannuttavat valaisimet


Sama wau-elämys, kuin käden painuessa sellumassaan, tuntuu ja sykähdyttää valon läpäistessä vaalean sellupinnan. Kuinka vaalea pinta muuttuu lämpimän punertavaksi ja ainutlaatuisen voimaannuttavaksi valoksi (kokeile viemällä hiiri kuvan päälle).

Saatiin innostettua muitakin kokeiluihin. Yksi heistä oli jyväskyläläinen muotoilija Jonas Hakaniemi. Hänen kiinnostuksensa sellumateriaaliin ja oma innostuksemme sellun muotoiltavuuteen sekä valonläpäisevyyteen viitoittivat tietä askartelun maailmasta kohti kodin sisustamista. Syntyi Havukko-valaisinmallisto ja ensimmäiset henkarit.

Värit suomalaisesta luonnosta


Sukarwood™ brändivärit ovat peräisin suomalaisesta luonnosta. Ne kertovat tarinaa elämän synnystä saakka. Siitä, kuinka hiilestä syntyi metsä. Kuinka metsän ylle kaartui valoisa taivaan sini. Kuinka talvella sen ympäröi puhtaan valkoinen hanki. Ja metsästä itsestään, jylhistä hongikoista, tuulessa taipuvista koivikoista, kallioista ja punaisista puolukoista.

 

Kohti kiertotaloutta


Näin kiertotalous toteutuu Sukarwoodissa.


Ei jätettä

Tuotteiden tuotannossa syntyvät ylijäämäpalat hyödynnetään muissa Sukarwood-tuotteissa. Esimerkiksi henkareiden stanssausjätteet leikataan korteiksi ja käyntikorteiksi. Kaikista pienimmät palat jauhetaan askartelumassaksi.

1

Minun omasta meidän yhteiseksi

Tuotteitamme voi ostaa myös palveluna. Silloin sinun ei tarvitse huolehtia tuotteiden ylläpidosta, eikä varastoinnista. Me huolehdimme, että esim. valaisimet tai henkarit ovat aina kunnossa, vaihdamme ne uusiin tarvittaessa ja hoidamme niiden uudelleenkäytön/kierrättämisen.

1


Yhden jäte, toisen aarre

Kun haluat luopua ostamastasi tuotteesta, voit palauttaa sen meille. Käytämme osat uudelleen tuotannossamme. Sukarwood-tuotteet ovat myös 100% kierrätettäviä.

1

Luontoystävällisyys


Suomalainen metsä kasvaa enemmän kuin sitä hakataan. Hyvällä metsänhoidolla metsä saadaan sitomaan hiiltä tehokkaasti. Metsästä jalostetut tuotteet tuottavat hiiltä vasta kun ne hävitetään. Pitkäikäiset tuotteet, uudelleenkäyttö ja kierrätys ovat keinoja hidastaa hiilen vapautumista luontoon ja tehdä niistä luonnon kannalta kestäviä.

Sukarwood ja sellu


Sukarwood-tuotteet tehdään sellusta. Sellun valmistus on energiaomavaraista. Sellutehtaan energiaomavaraisuus on parhaimmillaan jopa 240%, joten energiaa riittää usein myös myytäväksi ulkopuolelle. Myös sellun valmistuksessa käytettävä vesi puhdistetaan, kierrätetään ja käytetään uudelleen.

Sukarwood-tuotteiden jalostaminen ei vaadi sellutehtaan lisäksi muita tehtaita. Sellun jalostaminen Sukarwood-tuotteeksi tarkoittaa jalostamista muotoilun avulla. Käyttämällä Sukarwood-tuotteita, sinullakin on mahdollisuus osaltasi säästää energiaa ja niukkoja luonnonvaroja.

Vaihtoehtoja muoville


Muovin aiheuttamista ongelmista on puhuttu paljon viime vuosina. Charles Moore oli yksi ensimmäisistä, joka halusi herättää keskustelua valtavasta meressä kelluvasta muovilautasta. Muovi meressä vähentää kalakantoja ja sen pelätään muokkaavan ekosysteemiä haitallisesti, pysyvin seurauksin.

 

Katso video, jossa Charles Moore puhuu muovimerestä.

 

Ellen MacArthur Foundationin raportin mukaan mereen päätyy muovijätettä 8 miljoonaa tonnia vuodessa. Määrä on helpompi ymmärtää, kun se kuvataan tarkoittavan samaa, kuin jos mereen laskettaisiin jäteautollinen muovijätettä joka minuutti, vuoden ympäri.

 

https://www.ellenmacarthurfoundation.org/news/new-plastics-economy-report-offers-blueprint-to-design-a-circular-future-for-plastics

 

Muovijätteen määrää on saatava pienemmäksi. Sen tavoitteen saavuttamisessa tarvitaan meitä jokaista. Tarvitaan paitsi tehokkaampaa jätteenkäsittelyä myös runsaasti uudelleenkäyttöä ja kierrätystä suosivia sekä luontoystävällisempiä vaihtoehtoja muovituotteille. Niitä me Sukarwoodissa tarjoamme. Luonto ei voi valita. Me ihmiset voimme. Valitsemalla Sukarwood-tuotteen, myös sinä voit osaltasi vaikuttaa luonnon hyvinvointiin.